Dergimiz 2012 aralık sayısıyla karekod sistemi uygulamasına başlamıştır.
Makalelerin üzerinde bulunan Karekodu dilediğiniz akıllı cihazınız ile okutarak makaleyi indirebilir veya meslektaşlarınızlada paylaşa bilirsiniz.
Cihazınıza QR codeReader app indirerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Apple app için tıklayınız
Android app için tıklayınız
Vitiligo deride melanosit yıkımı ile seyreden bir hastalıktır. Vücudun %80’inden fazla alanında depigmentasyonun gözlendiği tip universal vitiligo olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalarda normal deri alanının renk açıcı tedavilerle açılması da bir tedavi seçeneğidir. Burada, universal vitiligolu bir hastada monobenzil eter hidrokinon (MBEH) ile alınan başarılı sonuç sunulmaktadır.
Anahtar Kelimeler: Vitiligo, Monobenzil eter hidrokinon (MBEH)Vitiligo is a disease characterized by destruction of melanocytes in the skin. The depigmentation of vitiligo observed in more than 80% of the body is called universal type. The treatment of these normal skin areas with depigmenting agents is the other treatment option. Here, the succesful result of the use of the monobenzyl ether of hydroquinone (MBEH) in a patient with universal vitiligo is presented.
Keywords: Vitiligo, Monobenzyl ether of hydroquinone (MBEH)