Dergimiz 2012 aralık sayısıyla karekod sistemi uygulamasına başlamıştır.
Makalelerin üzerinde bulunan Karekodu dilediğiniz akıllı cihazınız ile okutarak makaleyi indirebilir veya meslektaşlarınızlada paylaşa bilirsiniz.
Cihazınıza QR codeReader app indirerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Apple app için tıklayınız
Android app için tıklayınız
Psödoksantoma elastikum-benzeri papiller dermal elastolizis (PKE-PDE), klinik olarak PKE’ye benzeyen papüllerle karakterize ve histolojik olarak papiller dermiste kısmi ya da tam elastik doku kaybı ile karakterize nadir kazanılmış, non-enflamatuvar bir hastalıktır. Burada 60 yaşında PKE-PDE tanısı alan kadın olgu nadir görülmesi nedeniyle sunulmaktadır.
Anahtar Kelimeler: Elastolizis, psödoksantoma elastikum benzeri papiller dermalelastolizis, dermisPseudoxanthoma elasticum-like papillary dermal elastolysis (PXE-PDE) is a rare acquired non-inflammatory disorder characterized by papules that clinically resemble PXE and histologically by a total or partial loss of elastic fibers in the papillary dermis. It typically affects elderly women. Here, we present a 60-year-old woman diagnosed with PXE-PDE which is a rarely encountered condition.
Keywords: Elastolysis, psedoxantoma elasticum like papillary dermal elastolysis, dermis