Dergimiz 2012 aralık sayısıyla karekod sistemi uygulamasına başlamıştır.
Makalelerin üzerinde bulunan Karekodu dilediğiniz akıllı cihazınız ile okutarak makaleyi indirebilir veya meslektaşlarınızlada paylaşa bilirsiniz.
Cihazınıza QR codeReader app indirerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Apple app için tıklayınız
Android app için tıklayınız
Yoğun ışık kaynakları 400-1200 nm freaknslarda kohorent olmayan ışık sistemleridir. Lazerlerle benzer kullanım ve yan etki profiline sahiptir. Epilasyon, telenjiektazi, pigmentasyon ve fotoyaşlanma tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır. Deride yanma, bül, hipo ve hiperpigmentasyon ve ağrı en sık görülen yan etkileridir. Geniş başlıkları olması nedeniyle geniş alanlarda kullanılabilmesi, koyu renklilerde daha az yan etkiye neden olması avantajı olarak görülmektedir. Birçok farklı tipte cihaz olması, etkinlik ve güvenliğinin tam olarak değerlendirilmesini zorlaştırmaktadır.
Anahtar Kelimeler: Non-lazer, yoğun atımlı ışıkIntense pulsed light (IPL) devices use incoherent high-intensity pulsed light of 400-1200 nm wavelength spectrum. Indication and adverse reactions of IPL systems are similar to lasers. IPL systems can be used for epilation, telengiectasia, pigmentation and photoaging therapy. The most side effects due to IPLs are burning and pain on the skin, bulla formation, hipo and hyper pigmentation. IPL devices have advantages for wide lesions with large spot size, and they can be used for darker color skin with less side effect. Comparison of IPL devices is very difficult, since a large number of different IPL devices are available.
Keywords: Nonlaser, intense pulse light